Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به راهکارهای محافظت از زانو گفت: پیاده‌روی روزانه، تغذیه مناسب و داشتن وزن ایده‌آل از ابتلا به آرتروز زانو پیشگیری می کند.

دکتر سید محمدجواد مرتضوی فوق تخصص جراحی زانو و لگن در بیست و ششمین کنگره سالیانه انجمن ارتوپدی ایران اظهار داشت: محافظت از زانو از طریق تقویت عضلات اطراف زانو امکان‌پذیر است و ساده‌ترین راه در این زمینه پیاده‌روی حداقل یک ساعته در طول روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: داشتن تغذیه و وزن مناسب در مرحله بعدی مورد توجه است و نباید به هیچ عنوان افراد خود را از غذاهای حاوی کلسیم محروم کنند. همچنین باید توجه داشت که بیشتر افراد به ویژه زنان نیاز به مصرف مکمل کلسیم و ویتامین دی دارند و باید این مساله را مورد توجه قرار دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: آرتروز زانو به دلیل تخریب مفصل زانو بروز می یابد که علل مختلفی مانند ضربه، عفونت، روماتیسم، سبک زندگی ناسالم و چاقی از جمله این علل‌ است.
وی بیان داشت: در هنگام آرتروز غضروف بین دو سر استخوان از بین رفته و حرکت زانو دردناک می‌شود که پیشگیری نخستین گام برای مقابله با این بیماری بوده و پس از آن تشخیص به موقع حائز اهمیت است. همچنین ورزش، مصرف کلسیم و ویتامین دی در این زمینه توصیه می‌شود.
مرتضوی ابتلا به آمبولی را از دیگر عوارض بی تحرکی عنوان کرد و گفت: در آمبولی تکه‌ای از لخته خون یا چربی در رگ حرکت می کند و به سمت ریه می رود که مهمترین علت آن علاوه بر بی‌تحرکی برای مدت طولانی، مسافرت‌های هوایی یا زمینی طولانی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: بیماران دچار شکستگی که مدت طولانی تحرک نداشته اند یا افرادی که جراحی تعویض مفصل زانو انجام داده اند، بیش از سایر افراد با خطر ابتلا به آمبولی رو به رو هستند که در موارد اینچنینی می‌توان به راحتی از بروز این مساله پیشگیری کرد.

* دلایل بروز انحراف شصت پا و بهترین زمان درمان
محمدرضا میعاد عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران نیز در ارتباط با شایعترین بیماری‌های پا و مچ پا که سبب مراجعه به پزشکان ارتوپد می‌شود، اظهار داشت: انحراف انگشت شصت یکی از این بیماری‌ها است که به دو علت وراثت یا استفاده از کفش بد و نامناسب بروز می‌یابد.
وی افزود: جراحی شصت پا برای رفع این مشکل سخت نیست و اگر به موقع تشخیص داده و درمان شود، نتایج موفقی داشته و روی سایر انگشتان اثر نمی‌گذارد و آرتروز را نیز سبب نمی‌شود.
این متخصص ارتوپدی عنوان کرد: ‌این مشکل در هر سنی ممکن است رخ دهد و به طور کلی در زنان شایعتر است و از 10 تا 85 سالگی قابل عمل جراحی است، همچنین افراد باید توجه کنند که استفاده از کفش مناسب و استاندارد را که دارای حداکثر 2 سانتی‌متر پاشنه است و قسمت جلویی کفش پهن و به طور کلی کفش راحت باشد، انتخاب کنند.
این جراح پا و مچ‌پا گفت:‌ انحراف سایر انگشت‌های پا و صافی کف پا از دیگر مشکلات غیر تروماتیک به شمار می‌رود؛ صافی پا انواع مختلفی دارد و اگر معاینه و تشخیص دقیق باشد، درمان به خوبی انجام می‌گیرد و به طور کلی اگر جراحی در سن 8 تا 14 سالگی انجام شود نتیجه موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران در مورد آرتروز مفصل مچ پا گفت: این بیماری نیاز به عمل جراحی دارد و از بیماری‌های شایع مچ پا به شمار می‌رود همچنین ایجاد استخوان اضافه کنار داخلی پا و زیر قوزک از دیگر مشکلات شایع است که اگر به درمان با کفی طبی کفش و استفاده از کفش مناسب جواب نداد، توصیه به عمل جراحی می‌شود.
بیست و ششمین کنگره سالیانه انجمن جراحی ارتوپدی ایران از امروز سی‌ام مهر تا چهارم آبان با حضور اساتید داخلی و خارجی و صاحب‌نظران برجسته در هتل المپیک در حال برگزاری است.
اجتمام*9022*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ارتوپدي سواد سلامت آرتروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۵۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب

به گزارش ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

وی الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی‌رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهمترین علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی برشمرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، افزود: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب‌تر کمک می‌کند. بنابراین همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.

او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، گفت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.

به گفته وی این میزان نمک شامل نمک‌های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... نیز می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می‌کند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.

وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد.

فزونی از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر نام برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است: 

ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

ـ به میوه‌ها و سبزی‌های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید.

ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

ـ برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

ـ از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.

ـ مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

ـ به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ـ مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید.

ـ به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ـ پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنید.

ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

_ مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

ـ از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و ... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی 

ـ مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می‌شود بنابراین به جای انواع شیرینی از میوه‌های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه‌های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می‌شود.

ـ آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است.

ـ مصرف نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید.

ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر